Foto: Gijs Proost

Nancy Vroomen, kookvrijwilliger bij het hospice:

‘Juist de normale pot smaakt vaak goed’

Nancy: ‘De laatste jaren dat mijn moeder nog leefde, ging ik twee keer per week met haar wandelen. Dan zag ik in wat voor kleine dingen het genieten van mensen zit. Toen ze er niet meer was, wilde ik iets doen met de tijd die vrij kwam. Ik houd van koken. En twintig jaar geleden, toen mijn vorige partner overleed, leerde ik hoe waardevol het is om op het einde voor iemand te zorgen. Dus ging ik langs bij het Hospice.’

‘Ik vind het er geweldig als kookvrijwilliger. Vijf keer per maand zorg ik voor het eten, dan ben ik er van 3 tot 7. Eerst ga ik bij alle mensen langs om te vragen wat ze willen eten. Dan doe ik natuurlijk wel suggesties. Kerriesoep, bijvoorbeeld. Of kippenragout, met rijst en erwtjes. Dat vinden mensen altijd lekker. Je hoeft geen topchef te zijn: juist de normale pot gaat er goed in. Tijdens de avondmaaltijd lijkt het Hospice op één groot gezin. Die huiselijkheid, dat moet je in je eten stoppen.’

‘Het mooie vind ik dat mensen vaak een glimlach op hun gezicht krijgen als ik langskom. Dat ze zelf kunnen kiezen wat ze eten. En dat het genieten tot het einde toe blijft. Wat ik al zei: dat zit hem in de kleine dingen. We zoeken trouwens nog kookvrijwilligers, dus als mensen interesse hebben…’

Het verhaal van Nancy is één van de twaalf verhalen die we dit jaar publiceren over Hospice De Markies. Betrokkenen bij het hospice leggen uit wat het hospice voor hen betekent. Zodat u kunt lezen wat een hospice eigenlijk is. En hoe belangrijk het is dat een hospice voldoende steunt krijgt. Misschien wilt u wel doneren aan het hospice. Of vriend worden. Meer verhalen lezen? Op deze pagina vindt u elke maand een nieuw verhaal. Wilt u ook vrijwilligerswerk doen in het hospice, mail dan naar info@vriendenhospicedemarkies.nl. Bedankt voor het lezen en graag tot volgende maand!

Don`t copy text!