Afscheid van de Stichting Roparun Bergen op Zoom

Op zaterdag 25 november waren wij uitgenodigd op een informele bijeenkomst van de Stichting Roparun Bergen op Zoom. De Stichting houdt er mee op omdat men o.a. geen vrijwilligers kan krijgen. De aanwezige stichtingen kregen allen een bedrag van € 900,00. Dank en chapeau voor twintig jaar Roparun-beleving in Bergen op Zoom!

Praten over levensvragen waar je liever niet aan denkt

De Rouwfabriek maakt de laatste levensfase bespreekbaar.

Sterven is een van de weinige zekerheden in het leven. Op levensvragen rondom de eindigheid van het leven rust vaak nog een taboe. Toch krijgt een ieder er op een bepaald moment mee te maken. ‘De Rouwfabriek’ verzorgd door Hospice De Markies en Stichting Vrienden Hospice de Markies maakt het mogelijk om er over te praten.

De bijeenkomsten vinden vier keer per jaar plaats, waarin steeds een ander thema rond het leven en het sterven wordt belicht. We staan stil bij de dood, het sterven en de zorg er omheen en bespreken onderwerpen zoals het omgaan met pijn en vermoeidheid, euthanasie, uitvaart en de mantelzorger. In de bijeenkomsten wordt u als bezoeker uitgenodigd al uw vragen over dit onderwerp te stellen.

Voor informatie: derouwfabriek@tantelouise.nl of telefonisch via 06-14188392.

Spinning marathon Heroes for Heroes op naar 8e editie – zaterdag 30 maart 2019

Heroes for Heroes organiseert ook dit jaar een cycling marathon, een indoor-fietsfestijn in Bergen op Zoom. Zaterdag 30 maart 2019 kan jong en oud weer meefietsen om zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen voor landelijke en zeker ook regionale instanties & goede doelen die de strijd tegen kanker aangaan. Dit keer gaan we fietsen op een nieuwe locatie: in het Cultuurgebouw van ‘Rijks. Hospice de Markies is één van de goede doelen. En natuurlijk fietsen medewerkers en vrijwilligers van het Hospice en van de Vrienden mee; met wel vijf teams. Meer informatie vindt u op de website van Heroes for Heroes.

Het slotakkoord – oktober 2017

Op 15 oktober 2017 organiseren Guus jr., Jasper en Paul de Waal, zonen van de in 2016 overleden Bergse muzikant Guus de Waal, een groots benefietconcert en veiling ten bate van Hospice De Markies in Evenementenzaal De Stoelemat. De drie zonen waren danig onder de indruk van de zorg en medemenselijkheid die hun vader in zijn laatste dagen in hospice De Markies mocht ontvangen. Tijdens dit concert nemen diverse muzikanten uit Bergen op Zoom e.o. plaats in misschien wel het beste harmonieorkest van Bergen. Het optreden van dit unieke gelegenheidsorkest wordt afgewisseld met optredens van solisten en ensembles. Op die middag wordt ook de opbrengst van de bijzondere veiling bekend gemaakt.

Overlijden Tony Corstjens

Vandaag hebben we tijdens een mooie uitvaartdienst in Thorn met verdriet afscheid genomen van Tonny Corstjens, bestuurslid van onze stichting. Zij is overleden op zondag 12 juni 2016.

Tony is vanaf de oprichting van onze stichting bestuurslid geweest, vol passie en betrokkenheid. Het sterven niet langer doodzwijgen, maar bespreekbaar maken, was een door haar veel gebruikte uitspraak. Niet wetend dat dit op deze manier, zo jong, op haar van toepassing zou zijn.

We herinneren ons haar met plezier als een zeer betrokken en gedreven vrouw. We zijn dankbaar voor haar inzet en haar vrolijke inbreng bij onze vergaderingen en activiteiten.

Tonny, je bent een prachtvrouw! We wensen Paul, haar 3 zoons en haar familie veel kracht en sterkte toe.

3 x 11 jaar dweilband La Mar Zitte: mooie actie voor het Hospice

DB La Mar Zitte bestaat dit jaar 3 X elluf jare; dit moest natuurlijk gevierd worden. Sinds jaar en dag wordt de voute avend van lamarzitte georganiseerd. Dit jaar stond deze avond in het kader van het jubileum en is er een verrassingsfeest georganiseerd voor de mannen van La Mar Zitte en hun aanhang. De spuitcabine van Bruijs Jachtbouw werd omgebouwd tot een feestzaal waar 300 gasten kwamen.
Omdat ze meer wilde doen dan een feestje vieren, zijn ze uitgebreid met de collectebus rond gegaan en is er een veiling met wat items gehouden. Gedurende de hele vastenavend zijn er meerdere acties gehouden. De opbrengst is voor het hospice, waar velen affiniteit mee hebben.
Leanne Otto, manager van het hospice, heeft op de feestavond iets verteld over Hospice de Markies en de Vrienden van Hospice de Markies.
Manne van La Mar Zitte: nogmaals proficiat en dank voor jullie gift.

Over de stichting ……

De stichting Vrienden Hospice De Markies, opgericht in juli 2009, heeft ten doel de ondersteuning van het werk van het Hospice in financiële en materiële zin. Dit doel tracht de stichting te verwezenlijken door het werven van financiële middelen ten behoeve van het Hospice en het werven en informeren van vrienden/ donateurs die gedurende een bepaalde periode, of door een eenmalige gift, schenking, erfstelling, legaat of andere bate het nut en het belang van het Hospice onderschrijven.

Don`t copy text!